اخبار

بنا به اعلام رئیس بیمه مرکزی ایران به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز دهه فجر، تمامی جریمه‌ دیرکرد بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه از جمله خودروهای سواری، تاکسی، کامیون و اتوبوس شامل بخشودگی شده است.

ادامه مطلب: بخشودگی ۱۰۰% جریمه بیمه شخص ثالث تا پايان بهمن 98

رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه به تشریح روند بیمه‌های خودرو‌های غیر متعارف با ارزش ریالی بالا اشاره کرد و گفت: طبق مصوبه شورای‌عالی بیمه و هماهنگی با دیوان عدالت اداری مشکل بیمه‌ای که مدتی است شهروندان با آن مواجه شده‌اند با شروطی برطرف شده است.

او ادامه داد: شروط این مصوبه اینگونه است که در صورتی تصادف خودروی غیر متعارفی که ارزش ریالی آن بیش از ۱۸۰ میلیون تومان است با خودروی دیگر، خسارت وارده بر آن برمبنای خودروی ۱۸۰ میلیون تومانی محاسبه می‌شود.

سلیمانی افزود: به طور مثال در صورت صدمه دیدن چراغ این خودرو، مبلغ چراغ خودرویی که ۱۸۰ میلیون تومان است به راننده پرداخت می‌شود و فرد مابقی ارزش خسارت را باید شخصا پرداخت کند. طبیعی است مبلغ ناچیز به نظر برسد چرا که برخی از خودرو‌ها ارزش میلیاردی داشته و قطعا رقم پرداختی کفاف خسارت وی را نخواهد داد.

این مقام مسئول بیان کرد: علاوه بر اینکه رقم برخی از خودرو‌های خارجی بالاتر از یک میلیارد تومان است، این بین خودرو‌های داخلی نیز افزایش نرخ داشته‌اند.

سلیمانی در پاسخ به این سوال که راه‌حل این مشکل چیست؟ گفت: بهترین راه‌حل، خرید بیمه نامه بدنه است چرا که این بیمه با توجه به سقف پرداختی راننده به وی خسارت پرداخت خواهد کرد. البته بیمه مرکزی در تلاش است تا اصلاحیه‌ای درخصوص بیمه خودرو‌های بالا ۱۸۰ میلیون تومان انجام شده و مجدد به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

قراردادهای بیمه انواع متعددی دارد. ماهیت حقوقی بیمه نامه ها در کلیه موارد یکسان نیست و گهگاه می توان تفاوتهایی بین آنها تشخیص داد. انواع بيمه ها را مي توان براساس ديدگاههاي مختلف تقسيم بندي نمود. هريک از اين ديدگاهها جنبه خاصي از خصوصيات و ويژگيهاي پوششهاي بيمه اي را مد نظر قرار مي دهند. اما تقسيم بندي بيمه از هر ديدگاهي که صورت گيرد، بايد به گونه اي باشد که انواع مختلف فعاليتهاي بيمه اي را در بر بگيرد. هدف از ذکر تقسيم بنديهاي مختلف بيمه در اينجا، مقايسه آنها با يکديگر و يا برشمردن مزيت يکي بر ديگري نيست، بلکه هدف ارائه شناختي کلي از انواع فعاليتهاي بيمه اي است از اين رو نظرها و يا ديدگاههايي که براساس آنها تقسيم بندي هاي بيمه ايي صورت مي گيرد:

الف) بيمه هاي اجباري (اجتماعی)

بيمه هايي است که اجراي آنها از نظر حفظ منافع عمومي يا مقررات بين المللي يا مصالح اجتماعي و غيره از طرف قانون گذار اجباري شده است. مانند بيمه هاي اجتماعي کارگران، بيمه هاي درمان کارکنان دولت و فرهنگيان، بيمه محصولات پستي بين المللي و يا بيمه هاي اجباري شخص ثالث دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني در مقابل اشخاص ثالث ( موسوم به شخص ثالث).

عمده ترين نوع بيمه هاي اجباري، بيمه هاي اجتماعي است که در ايران توسط سازمان تأمين اجتماعي به جامعه عرضه ميشود. اين نوع بيمه بيشتر در مورد کارگران و حقوق بگيران مشمول قانون کار و طبقات کم درآمد جامعه کاربرد دارد. دولت در جهت حمايت از اين اقشار به موجب قانون آنها را زير چتر حمايت بيمه هاي اجتماعي قرار ميدهد. ويژگي بيمه هاي اجتماعي اين است که اولا” شخص ديگري ( کارفرما) در پرداخت قسمت اعظم حق بيمه مشارکت دارد و درصد کمتري را بيمه شده مي پردازد. ثانيا” برخلاف بيمه هاي بازرگاني که حق بيمه متناسب با ريسک تعيين مي شود، در بيمه هاي اجتماعي حق بيمه درصدي از حقوق يا دستمزد بيمه شده است و ارتباطي با ريسک ندارد.

ب ) بيمه هاي اختياري

بيمه نامه هايي است که اجراي آنها اختياري بوده و درآن بیمه گذار به میل خود و آزادانه به تهیه انواع پوشش های بیمه ای اقدام می نمايد. اين گونه بيمه نامه ها طيف وسيعي از انواع بيمه هاي اموال و منافع و مسئوليتهاي مدني و حوادث شخصي و بيمه هاي عمر و درمان را در بر مي گيرد. در اینگونه بیمه ها ، بیمه گذار و بیمه گر در مقابل هم متعهد هستند ، بیمه گر در مقابل در یافت حق بیمه از بیمه گذار، تامین بیمه ای در اختیار وی قرار می دهد.

1 - بیمه شخص ثالث:  بیمه ای که 43 سال از اجباری شدنش در ایران می گذرد و مسولیت جبران خسارت های جانی و مالی که در تعهد شرکت بیمه گر است را برعهده دارد. این بیمه فقط متعلق به خودرو نیست و تمامی وسایل نقلیه موتوری زمینی (اعم از تریلر و یدک تا قطار راه آهن) را شامل می شود. تمامی آنهایی که از وسایل نقلیه موتوری زمینی دچار حادثه می شوند چه داخل و چه داخل وسیله بیمه شده دچار خسارت جانی یا مالی شوند، شخص ثالث به حساب می آیند؛ با این حال کارکنان بیمه گذار مسئول حادثه در حین کار و انجام وظایف، مالک یا راننده وسیله نقلیه، همچنین همسر، والدین، فرزندان، اجداد، نوه های تحت تکفل بیمه گذار حتی در صورت سرنشینی وسیله نقلیه هم، شخص ثالث به حساب نمی آیند.
2 - بیمه حوادث سرنشین: بیمه ای که حالت پوشش تکمیلی بیمه شخص ثالث را دارد و مواردی را که بیمه شخص ثالث به آن متعهد نیست را تامین می کند. بیمه حوادث سرنشین به توقف یا در حرکت بودن خودرو بستگی ندارد و شرط سرنشین بودن خودرو کفایت می کند. خسارت واردشده به آن دسته از افرادی که جزو استثنائات بیمه شخص ثالث هستند، با این بیمه تامین می شود. نکته مهم اینکه درصورتی که راننده بر اثر حادثه رانندگی محکوم به پرداخت دیه شود ولی سقف تعهدات بیمه نامه شخص ثالث کمتر از دیه متعلق باشد، مابه التفاوت آن (با رعایت سقف و شرایط مربوط) از محل پوشش حوادث سرنشین تامین می شود.
3 - بیمه بدنه اتومبیل: تعهدي كه شرکت بیمه گر به جبران خسارت ناشی از حوادث مشمول بیمه اتومبیل دارد . این حوادث، تصادف، واژگونی و سقوط، سرقت، آتش سوزی، انفجار و موارد این چنینی را شامل می شود.

  یکی از درخواست‌های بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات به اشخاص و صاحبان کسب و کارگاه هاي تولیدی، خرید بیمه‌نامه مرهونه بانکی است.

منظور از بیمه مرهونه، در حقیقت همان بیمه تسهیلات بانکی است که دو نوع بیمه نامه برای آن وجود دارد. بانک ها برای پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان، بیمه آتش سوزی مرهونات بانکی و بیمه عمر مانده بدهکار را مطالبه می کنند که در این میان معمولا داشتن بیمه آتش سوزی مرهونات بانکی اجباری است.

براي مثال : فرض کنید تولیدکننده ای برای خرید یا واردات ماشین آلات مورد نیاز خود به یکی از بانک های کشور مراجعه کرده و درخواست تسهیلات می کند. بانک فاکتور صادر شده برای آن دستگاه را به یکی از شرکت های بیمه گر ارجاع می کند تا ضمن ارزیابی ریسک و حق بیمه مورد نیاز، آن بخش از سرمایه ای را که بانک تسهیلات می دهد، بیمه کند. به این بخش سرمایه مرهونه گفته می شود.

با این حال تولیدکننده این حق را دارد که ماشین آلات خود را به جز سرمایه مرهونه بانکی، تا مبلغ دیگری که توسط شرکت های بیمه ارزیابی می شود در قسمت سرمایه غیرمرهونه وارد کرده و خود آن بخش را بیمه کند.

در زمان وقوع خسارت های احتمالی، شرکت بیمه سرمایه مرهونه را به بانک پرداخت می کند زیرا بانک ذينفع  اصلی است و تولیدکننده تنها می تواند از قسمت غیرمرهونه خسارت دریافت کند.

در حالت دوم که بیمه عمر مانده بدهکار است و معمولا اجباری نیست، در صورت فوت فرد تسهیلات گیرنده، شرکت بیمه مانده بدهکاری وی را برعهده می گیرد.

 

فرآیندها و عملیات مرتبط با صنعت نفت و گاز در برگیرنده عملیات بالادستی یا فرادستی (Upstream) که شامل عملیات اکتشاف، حفاری، نصب سکوهای حفاری، تولید، لوله گذاری و انتقال نفت و گاز به پایانه های پالایش یا صدور و یا عملیات پائین دستی یا فرودستی (Downstream) که شامل فرایندهای پالایش، تولید، انتقال، حمل و ... بوده و شرکت بیمه دانا با داشتن سابقه درخشان در این زمینه، تمامی این فرایندها را به صورت گروهی و یا هر فرآیند را به صورت انفرادی بر اساس متون و شرایط استاندارد بین المللی و مطابق با نیازهای بیمه گذار و با مناسب ترین حق بیمه و شرایط پوشش داده و سلامت آنها را تضمین می نماید.

 پروژه های فراساحلی:

صنعت انرژی فراساحلی، نقش بسیار مهمی در عرضه نفت و گاز در عرصه جهانی دارد. با عنایت به نیاز جهانی روزافزون به محصولاتی هیدروکربوری و نیز توسعه و پیشرفت چشم گیر تکنولوژی در این صنعت، نیاز به حضور صنعت بیمه و ارائه پوشش های بیمه ای مناسب بیش از پیش احساس می گردد.
از پوشش های بیمه انرژی فراساحلی می توان به نمونه های زیر اشاره نمود:

-         پوشش عملیات اکتشاف حفاری و بهره برداری فراساحلی

 -        پوشش ساخت، بارگیری، حمل و نصب سازه های دریایی

-         پوشش لوله گذاری و کابل گذاری در بستر دریا

 -        پوشش لوله ها، سکوها، شناورهای حفاری و تجهیزات مرتبط در حال بهره برداری

 

شرکت بیمه دانا به عنوان یکی از پیشگامان بیمه های انرژی، توانسته است نقش بسزایی در ارائه پوشش پوشش‌های مناسب به شرکت‌ها و پیمانکاران نفتی داشته باشد.

 پروژه های ساحلی:

بخش ساحلی انرژی، نقشی اساسی در اقتصاد جهانی و اقتصاد هر کشور دارد. در چندین دهه گذشته صنعت انرژی ساحلی توانسته با چالش های پیچیده ای همچون مسائل فنی و تکنولوژیکی، مسائل زیست محیطی، و مسائل ژئوپلیتیکی خود را تطبیق داده و توسعه یابد. صنعت بیمه نیز به نوبه خود و به عنوان حامی اصلی صنایع ساحلی انرژی توانسته است با طراحی و ارائه پوشش های نو، نیازهای بیمه ای جدید بخش ساحلی انرژی را برآورده نماید.

برخی از پوشش های بیمه ای ساحلی عبارتند از:

-        پوشش دکل های حفاری

-        پوشش لوله گذاری و کابل گذاری

-        پوشش پالایشگاه ها و تاسیسات فرآوری نفت و گاز

-        پوشش تجهیزات بهره برداری و انتقال نفت و گاز

هدف از این بیمه نامه پاسخگویی به نیاز اشخاصی است که کالاهای خود را در سردخانه ها انبار نموده و در قبال فساد کالاهایشان در اثر شکست ماشین آلات سردکننده ، خواستار پوشش می باشند .

این بیمه خسارت های وارده به کلیه کالاهای قابل نگهداری در سردخانه ها از قبیل مواد پروتئینی ، میوه جات و سبزیجات ، فرآورده های لبنی و نیز مواد شیمیایی و دارویی را تحت پوشش قرار می دهد.

خطرات تحت پوشش بیمه نامه فساد کالا در سردخانه

  • شکست یا از کار افتادن دستگاه سردکننده سردخانه که منجر به موارد زیر گردد:
  • افزایش یا کاهش درجه برودت سردخانه
  • تخلیه ناگهانی مبرد از سیکل
  • عمل نکردن برق اضطراری سردخانه متعاقب قطع برق عمومی شهری

در حال حاضر قسمت عمده ای از دارائی های بخش دولتی و خصوصی در پروژه های ساختمانی سرمایه گذاری می گردد . روند رو به رشد ساخت و ساز در سالهای اخیر مستلزم توجه به نوع و سطح کیفیت ساختمان ها و نیز  مقاوم نمودن آنها در مقابل خسارت های فیزیکی ناشی از طراحی نادرست ، ساخت معیوب به کارگیری مواد مصالح معیوب و خطرات تبعی مرتبط می باشد .

 در این زمینه شرکت بیمه دانا با ارائه پوشش بیمه ای ، سازه های یاد شده را از تاریخ صدور گواهی پایان کار کلی ساختمان به مدت ده سال تحت پوشش قرار می دهد .

عیوب پنهان عبارت است از هر گونه نقص در سازه های اصلی ساختمان که در زمان صدور گواهی پایان کار و گواهی تایید بررسی فنی آشکار نشده باشد.

بیمه‌گذار در بیمه نامه

مجریان، مالکین اولیه ساختمان و یا هر شخص حقیقی یا حقوقی که متعهد پرداخت حق بیمه است.

ذینفعان در بیمه  نامه

مالکین ساختمان در زمان بهره‌برداری

حق بیمه

حق بیمه مبلغی است که میزان آن در شرایط خصوصی بیمه نامه تعیین شده و بیمه گذار مکلف است به بیمه گر پرداخت نماید. این حق بیمه با توجه به درخواست بیمه گذار مبنی بر پوشش تورم تعدیل می گردد.

سرمایه مورد بیمه در بیمه LDB

1 ) ارزش کارهای سازه مبلغ کل برآورد انجام کار برای احداث سازه‌های اصلی و جانبی
2 )  ارزش سایر کارهای ساختمانیارزش سایر کارهای انجام شده مانند محوطه‌سازی، احداث جاده‌های مورد نیاز، استخر، برج آب، پل وسیله نقلیه یا عابر و ...

3 ) هزینه جلوگیری از تخریب یا توسعه خسارت در صورت درخواست بیمه‌گذار

4) هزینه پاک سازی و برداشت ضایعات در صورت درخواست بیمه‌گذار .

خطرات تحت پوشش در بیمه LDB

هرگونه نقص در سرمایه مورد بیمه ناشی از طراحی غلط (خلاف استانداردها، قوانین و مقررات، انجام محاسبات نادرست و ...)، مواد یا مصالح معیوب و اجرای نادرست کار (اجرای ضعیف یا نادرست توسط پیمانکار یا مجری در بخش‌های استراکچرال، مکانیکال یا الکتریکال) که در طی اعتبار بیمه‌نامه به بیمه‌گر اعلام می‌شود و در زمان صدور گواهی پایان کار و گواهی تأیید بازرس فنی بیمه‌گر، آشکار نشده باشد به شرح زیر: - دو سال اول از تاریخ شروع پوشش بیمه‌ای (جبران هر نوع خسارت فیزیکی وارد به سازه‌های اصلی و جانبی ساختمان به علت عدم رعایت استانداردها) - سال سوم تا دهم از تاریخ شروع پوشش بیمه‌ای (جبران هر نوع خسارت فیزیکی وارد به سازه‌های اصلی و جانبی ساختمان ناشی از نقص در سازه‌های اصلی ساختمان به علت یکی از موارد فوق‌الذکر) بند 13 از ماده 2 شرایط عمومی بیمه‌نامه

استثنائات بیمه LDB

مطابق موارد مندرج در بیمه‌نامه LDB که اهم آن عبارتند از جنگ، واکنش‌های هسته‌ای، خرابکاری، اعمال عمدی یا سهوی بیمه‌گذار یا کارکنان وی، صاعقه، انفجار، آتش‌سوزی، سیل، طوفان، زلزله، خسارات ناشی از ساختمان‌ها یا تأسیسات مجاور، نگهداری نامناسب از سازه، فرسودگی، تغییر رنگ، ترک‌های سطحی، خسارات ناشی از تعمیرات، تغییرات و اضافات، سرقت و ...

مدت بیمه LDB

ده سال از تاریخ تکمیل کار یا صدور گواهی پایان کار کلی ساختمان توسط شهرداری با تأیید بازرس فنی بیمه‌گر. لازم به ذکرست که صدور بیمه‌نامه همزمان با شروع فعالیت ساخت و ساز می‌باشد ولی تاریخ شروع پوشش بیمه‌ای، سرمایه قطعی بیمه‌نامه و حق بیمه قطعی بر اساس گزارش بازرس فنی بیمه‌گر طی الحاقی به بیمه‌گذار ابلاغ خواهد شد.

بازرس فنی بیمه‌گر در بیمه LDB

شخصی حقوقی است که از طرف بیمه‌گر وظیفه کنترل، بررسی و صدور گواهی تأیید آزمایشات، نقشه‌ها، مقادیر کار و اسناد مشابه مربوط به ساختمان و یا هر موضوع مورد نیاز بیمه‌گر و دیگر مدارک مربوط به ساختمان به منظور ارزیابی و تعیین میزان ریسک تحت پوشش این بیمه‌نامه را بعهده دارد. نظارت بازرس فنی از ابتدای گرفتن جواز کار و شروع عملیات ساختمانی شروع گردیده و تا اتمام کار و دریافت گواهی پایان کار کلی از شهرداری ادامه می‌یابد و باید در هر مورد کلیه مدارک به بازرس بیمه‌گر ارائه شود. لازم به ذکرست که بازرس فنی نمی‌تواند هیچ گونه نظر انتقادی یا پیشنهادی بر روی طراحی یا روش کار به بیمه‌گذار داشته باشد و صرفاً باید عدم رعایت استانداردها را کنترل نماید؛ همچنین بازرس فنی نمی‌تواند مستقیماً به بیمه‌گذار از لحاظ عدم رعایت استانداردها یا اصلاح کار و یا احیاناً توقف کار اعمال نظر نماید و بایستی نظرات و مطالب خود را در قالب گزارش تهیه شده در اختیار بیمه‌گر قرار دهد تا بیمه‌گر طی یک نامه رسمی به بیمه‌گذار اعلام نماید.
در صورت مشاهده هر نوع عیب یا نقص، بازرس بیمه‌گر مراتب را از طریق بیمه‌گر به بیمه‌گذار اعلام می‌نماید و پس از رفع موارد مشاهده شده باید تأییدیه بازرس بیمه‌گر اعلام گردد در غیر این صورت موارد معیوب از شمول پوشش بیمه‌ای مستثنی شده یا نرخ حق بیمه بالاتر رفته و یا اساساً از پذیرش ریسک خودداری می‌گردد. همچنین مراتب از طریق بیمه‌گر به مراجع صدور پایان کار شهرداری‌ها جهت اقدامات مقتضی اعلام می‌گردد.

 

 

خطرات تحت پوشش بیمه نامه عیوب اساسی و پنهان ساختمان

-  خسارت های ناشی از اجرا و طراحی نادرست و همچنین مصالح نامرغوب

-  هزینه هایی که به منظور جلوگیری از تخریب یا توسعه خسارت صورت گیرد

-  هزینه های لازم برای پاکسازی محل و برداشت ضایعات

-  هزینه های حرفه ای اجرا و طراحی مجدد سازه آسیب دیده

راهنمای دریافت خسارات بیمه

افت قیمت خودرو در زمان تصادف از جمله اتفاقاتی است که بیشتر افراد با این حادثه ناخوشایند مواجه می‌شوند. اما در چنین شرایطی چه باید کرد؟

راهنمای دریافت خسارت بیمه

مشکلات حقوقی بیمه

اصولاً بیمه یک قرار داد و توافق بین شرکت یا سازمان بیمه ای با افراد حقیقی و حقوقی جامعه است . هرگونه توافقی که شده باشد لازم الاجراست .

معرفی تیم حقوقی مشکلات بیمه

همه چیز درباره بیمه تکمیلی دانا

ارائه کارت طلایی به بیمه شدگان، طرح آنکال 24 ساعته پزشکان بیمه دانا، سیستم مشاوره و ارجاع و ... از خدمات بیمه تکمیلی است.

معرفی بیمه تکمیلی بیمه دانا