اخبار

1 - بیمه شخص ثالث:  بیمه ای که 43 سال از اجباری شدنش در ایران می گذرد و مسولیت جبران خسارت های جانی و مالی که در تعهد شرکت بیمه گر است را برعهده دارد. این بیمه فقط متعلق به خودرو نیست و تمامی وسایل نقلیه موتوری زمینی (اعم از تریلر و یدک تا قطار راه آهن) را شامل می شود. تمامی آنهایی که از وسایل نقلیه موتوری زمینی دچار حادثه می شوند چه داخل و چه داخل وسیله بیمه شده دچار خسارت جانی یا مالی شوند، شخص ثالث به حساب می آیند؛ با این حال کارکنان بیمه گذار مسئول حادثه در حین کار و انجام وظایف، مالک یا راننده وسیله نقلیه، همچنین همسر، والدین، فرزندان، اجداد، نوه های تحت تکفل بیمه گذار حتی در صورت سرنشینی وسیله نقلیه هم، شخص ثالث به حساب نمی آیند.
2 - بیمه حوادث سرنشین: بیمه ای که حالت پوشش تکمیلی بیمه شخص ثالث را دارد و مواردی را که بیمه شخص ثالث به آن متعهد نیست را تامین می کند. بیمه حوادث سرنشین به توقف یا در حرکت بودن خودرو بستگی ندارد و شرط سرنشین بودن خودرو کفایت می کند. خسارت واردشده به آن دسته از افرادی که جزو استثنائات بیمه شخص ثالث هستند، با این بیمه تامین می شود. نکته مهم اینکه درصورتی که راننده بر اثر حادثه رانندگی محکوم به پرداخت دیه شود ولی سقف تعهدات بیمه نامه شخص ثالث کمتر از دیه متعلق باشد، مابه التفاوت آن (با رعایت سقف و شرایط مربوط) از محل پوشش حوادث سرنشین تامین می شود.
3 - بیمه بدنه اتومبیل: تعهدي كه شرکت بیمه گر به جبران خسارت ناشی از حوادث مشمول بیمه اتومبیل دارد . این حوادث، تصادف، واژگونی و سقوط، سرقت، آتش سوزی، انفجار و موارد این چنینی را شامل می شود.

  یکی از درخواست‌های بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات به اشخاص و صاحبان کسب و کارگاه هاي تولیدی، خرید بیمه‌نامه مرهونه بانکی است.

منظور از بیمه مرهونه، در حقیقت همان بیمه تسهیلات بانکی است که دو نوع بیمه نامه برای آن وجود دارد. بانک ها برای پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان، بیمه آتش سوزی مرهونات بانکی و بیمه عمر مانده بدهکار را مطالبه می کنند که در این میان معمولا داشتن بیمه آتش سوزی مرهونات بانکی اجباری است.

براي مثال : فرض کنید تولیدکننده ای برای خرید یا واردات ماشین آلات مورد نیاز خود به یکی از بانک های کشور مراجعه کرده و درخواست تسهیلات می کند. بانک فاکتور صادر شده برای آن دستگاه را به یکی از شرکت های بیمه گر ارجاع می کند تا ضمن ارزیابی ریسک و حق بیمه مورد نیاز، آن بخش از سرمایه ای را که بانک تسهیلات می دهد، بیمه کند. به این بخش سرمایه مرهونه گفته می شود.

با این حال تولیدکننده این حق را دارد که ماشین آلات خود را به جز سرمایه مرهونه بانکی، تا مبلغ دیگری که توسط شرکت های بیمه ارزیابی می شود در قسمت سرمایه غیرمرهونه وارد کرده و خود آن بخش را بیمه کند.

در زمان وقوع خسارت های احتمالی، شرکت بیمه سرمایه مرهونه را به بانک پرداخت می کند زیرا بانک ذينفع  اصلی است و تولیدکننده تنها می تواند از قسمت غیرمرهونه خسارت دریافت کند.

در حالت دوم که بیمه عمر مانده بدهکار است و معمولا اجباری نیست، در صورت فوت فرد تسهیلات گیرنده، شرکت بیمه مانده بدهکاری وی را برعهده می گیرد.

 

فرآیندها و عملیات مرتبط با صنعت نفت و گاز در برگیرنده عملیات بالادستی یا فرادستی (Upstream) که شامل عملیات اکتشاف، حفاری، نصب سکوهای حفاری، تولید، لوله گذاری و انتقال نفت و گاز به پایانه های پالایش یا صدور و یا عملیات پائین دستی یا فرودستی (Downstream) که شامل فرایندهای پالایش، تولید، انتقال، حمل و ... بوده و شرکت بیمه دانا با داشتن سابقه درخشان در این زمینه، تمامی این فرایندها را به صورت گروهی و یا هر فرآیند را به صورت انفرادی بر اساس متون و شرایط استاندارد بین المللی و مطابق با نیازهای بیمه گذار و با مناسب ترین حق بیمه و شرایط پوشش داده و سلامت آنها را تضمین می نماید.

 پروژه های فراساحلی:

صنعت انرژی فراساحلی، نقش بسیار مهمی در عرضه نفت و گاز در عرصه جهانی دارد. با عنایت به نیاز جهانی روزافزون به محصولاتی هیدروکربوری و نیز توسعه و پیشرفت چشم گیر تکنولوژی در این صنعت، نیاز به حضور صنعت بیمه و ارائه پوشش های بیمه ای مناسب بیش از پیش احساس می گردد.
از پوشش های بیمه انرژی فراساحلی می توان به نمونه های زیر اشاره نمود:

-         پوشش عملیات اکتشاف حفاری و بهره برداری فراساحلی

 -        پوشش ساخت، بارگیری، حمل و نصب سازه های دریایی

-         پوشش لوله گذاری و کابل گذاری در بستر دریا

 -        پوشش لوله ها، سکوها، شناورهای حفاری و تجهیزات مرتبط در حال بهره برداری

 

شرکت بیمه دانا به عنوان یکی از پیشگامان بیمه های انرژی، توانسته است نقش بسزایی در ارائه پوشش پوشش‌های مناسب به شرکت‌ها و پیمانکاران نفتی داشته باشد.

 پروژه های ساحلی:

بخش ساحلی انرژی، نقشی اساسی در اقتصاد جهانی و اقتصاد هر کشور دارد. در چندین دهه گذشته صنعت انرژی ساحلی توانسته با چالش های پیچیده ای همچون مسائل فنی و تکنولوژیکی، مسائل زیست محیطی، و مسائل ژئوپلیتیکی خود را تطبیق داده و توسعه یابد. صنعت بیمه نیز به نوبه خود و به عنوان حامی اصلی صنایع ساحلی انرژی توانسته است با طراحی و ارائه پوشش های نو، نیازهای بیمه ای جدید بخش ساحلی انرژی را برآورده نماید.

برخی از پوشش های بیمه ای ساحلی عبارتند از:

-        پوشش دکل های حفاری

-        پوشش لوله گذاری و کابل گذاری

-        پوشش پالایشگاه ها و تاسیسات فرآوری نفت و گاز

-        پوشش تجهیزات بهره برداری و انتقال نفت و گاز

هدف از این بیمه نامه پاسخگویی به نیاز اشخاصی است که کالاهای خود را در سردخانه ها انبار نموده و در قبال فساد کالاهایشان در اثر شکست ماشین آلات سردکننده ، خواستار پوشش می باشند .

این بیمه خسارت های وارده به کلیه کالاهای قابل نگهداری در سردخانه ها از قبیل مواد پروتئینی ، میوه جات و سبزیجات ، فرآورده های لبنی و نیز مواد شیمیایی و دارویی را تحت پوشش قرار می دهد.

خطرات تحت پوشش بیمه نامه فساد کالا در سردخانه

  • شکست یا از کار افتادن دستگاه سردکننده سردخانه که منجر به موارد زیر گردد:
  • افزایش یا کاهش درجه برودت سردخانه
  • تخلیه ناگهانی مبرد از سیکل
  • عمل نکردن برق اضطراری سردخانه متعاقب قطع برق عمومی شهری

در حال حاضر قسمت عمده ای از دارائی های بخش دولتی و خصوصی در پروژه های ساختمانی سرمایه گذاری می گردد . روند رو به رشد ساخت و ساز در سالهای اخیر مستلزم توجه به نوع و سطح کیفیت ساختمان ها و نیز  مقاوم نمودن آنها در مقابل خسارت های فیزیکی ناشی از طراحی نادرست ، ساخت معیوب به کارگیری مواد مصالح معیوب و خطرات تبعی مرتبط می باشد .

 در این زمینه شرکت بیمه دانا با ارائه پوشش بیمه ای ، سازه های یاد شده را از تاریخ صدور گواهی پایان کار کلی ساختمان به مدت ده سال تحت پوشش قرار می دهد .

عیوب پنهان عبارت است از هر گونه نقص در سازه های اصلی ساختمان که در زمان صدور گواهی پایان کار و گواهی تایید بررسی فنی آشکار نشده باشد.

بیمه‌گذار در بیمه نامه

مجریان، مالکین اولیه ساختمان و یا هر شخص حقیقی یا حقوقی که متعهد پرداخت حق بیمه است.

ذینفعان در بیمه  نامه

مالکین ساختمان در زمان بهره‌برداری

حق بیمه

حق بیمه مبلغی است که میزان آن در شرایط خصوصی بیمه نامه تعیین شده و بیمه گذار مکلف است به بیمه گر پرداخت نماید. این حق بیمه با توجه به درخواست بیمه گذار مبنی بر پوشش تورم تعدیل می گردد.

سرمایه مورد بیمه در بیمه LDB

1 ) ارزش کارهای سازه مبلغ کل برآورد انجام کار برای احداث سازه‌های اصلی و جانبی
2 )  ارزش سایر کارهای ساختمانیارزش سایر کارهای انجام شده مانند محوطه‌سازی، احداث جاده‌های مورد نیاز، استخر، برج آب، پل وسیله نقلیه یا عابر و ...

3 ) هزینه جلوگیری از تخریب یا توسعه خسارت در صورت درخواست بیمه‌گذار

4) هزینه پاک سازی و برداشت ضایعات در صورت درخواست بیمه‌گذار .

خطرات تحت پوشش در بیمه LDB

هرگونه نقص در سرمایه مورد بیمه ناشی از طراحی غلط (خلاف استانداردها، قوانین و مقررات، انجام محاسبات نادرست و ...)، مواد یا مصالح معیوب و اجرای نادرست کار (اجرای ضعیف یا نادرست توسط پیمانکار یا مجری در بخش‌های استراکچرال، مکانیکال یا الکتریکال) که در طی اعتبار بیمه‌نامه به بیمه‌گر اعلام می‌شود و در زمان صدور گواهی پایان کار و گواهی تأیید بازرس فنی بیمه‌گر، آشکار نشده باشد به شرح زیر: - دو سال اول از تاریخ شروع پوشش بیمه‌ای (جبران هر نوع خسارت فیزیکی وارد به سازه‌های اصلی و جانبی ساختمان به علت عدم رعایت استانداردها) - سال سوم تا دهم از تاریخ شروع پوشش بیمه‌ای (جبران هر نوع خسارت فیزیکی وارد به سازه‌های اصلی و جانبی ساختمان ناشی از نقص در سازه‌های اصلی ساختمان به علت یکی از موارد فوق‌الذکر) بند 13 از ماده 2 شرایط عمومی بیمه‌نامه

استثنائات بیمه LDB

مطابق موارد مندرج در بیمه‌نامه LDB که اهم آن عبارتند از جنگ، واکنش‌های هسته‌ای، خرابکاری، اعمال عمدی یا سهوی بیمه‌گذار یا کارکنان وی، صاعقه، انفجار، آتش‌سوزی، سیل، طوفان، زلزله، خسارات ناشی از ساختمان‌ها یا تأسیسات مجاور، نگهداری نامناسب از سازه، فرسودگی، تغییر رنگ، ترک‌های سطحی، خسارات ناشی از تعمیرات، تغییرات و اضافات، سرقت و ...

مدت بیمه LDB

ده سال از تاریخ تکمیل کار یا صدور گواهی پایان کار کلی ساختمان توسط شهرداری با تأیید بازرس فنی بیمه‌گر. لازم به ذکرست که صدور بیمه‌نامه همزمان با شروع فعالیت ساخت و ساز می‌باشد ولی تاریخ شروع پوشش بیمه‌ای، سرمایه قطعی بیمه‌نامه و حق بیمه قطعی بر اساس گزارش بازرس فنی بیمه‌گر طی الحاقی به بیمه‌گذار ابلاغ خواهد شد.

بازرس فنی بیمه‌گر در بیمه LDB

شخصی حقوقی است که از طرف بیمه‌گر وظیفه کنترل، بررسی و صدور گواهی تأیید آزمایشات، نقشه‌ها، مقادیر کار و اسناد مشابه مربوط به ساختمان و یا هر موضوع مورد نیاز بیمه‌گر و دیگر مدارک مربوط به ساختمان به منظور ارزیابی و تعیین میزان ریسک تحت پوشش این بیمه‌نامه را بعهده دارد. نظارت بازرس فنی از ابتدای گرفتن جواز کار و شروع عملیات ساختمانی شروع گردیده و تا اتمام کار و دریافت گواهی پایان کار کلی از شهرداری ادامه می‌یابد و باید در هر مورد کلیه مدارک به بازرس بیمه‌گر ارائه شود. لازم به ذکرست که بازرس فنی نمی‌تواند هیچ گونه نظر انتقادی یا پیشنهادی بر روی طراحی یا روش کار به بیمه‌گذار داشته باشد و صرفاً باید عدم رعایت استانداردها را کنترل نماید؛ همچنین بازرس فنی نمی‌تواند مستقیماً به بیمه‌گذار از لحاظ عدم رعایت استانداردها یا اصلاح کار و یا احیاناً توقف کار اعمال نظر نماید و بایستی نظرات و مطالب خود را در قالب گزارش تهیه شده در اختیار بیمه‌گر قرار دهد تا بیمه‌گر طی یک نامه رسمی به بیمه‌گذار اعلام نماید.
در صورت مشاهده هر نوع عیب یا نقص، بازرس بیمه‌گر مراتب را از طریق بیمه‌گر به بیمه‌گذار اعلام می‌نماید و پس از رفع موارد مشاهده شده باید تأییدیه بازرس بیمه‌گر اعلام گردد در غیر این صورت موارد معیوب از شمول پوشش بیمه‌ای مستثنی شده یا نرخ حق بیمه بالاتر رفته و یا اساساً از پذیرش ریسک خودداری می‌گردد. همچنین مراتب از طریق بیمه‌گر به مراجع صدور پایان کار شهرداری‌ها جهت اقدامات مقتضی اعلام می‌گردد.

 

 

خطرات تحت پوشش بیمه نامه عیوب اساسی و پنهان ساختمان

-  خسارت های ناشی از اجرا و طراحی نادرست و همچنین مصالح نامرغوب

-  هزینه هایی که به منظور جلوگیری از تخریب یا توسعه خسارت صورت گیرد

-  هزینه های لازم برای پاکسازی محل و برداشت ضایعات

-  هزینه های حرفه ای اجرا و طراحی مجدد سازه آسیب دیده

 

در اين بیمه نامه کلیه وجوه شامل پول (اسکناس ها و مسکوکات رایج داخلی،انواع شمش و سکه) انواع چک های بانکی تضمین شده ، انواع اوراق بهادار ( اوراق مشارکت، اوراق قرضه دولتی ، اوراق سهام و گواهی سپرده) تمبر ، سفته ها و برات های تمبر شده و تحریر شده و چک های واگذاری مشتریان در مقابل خطرات سرقت ، آتش سوزی ، صاعقه ، انفجار ، تصادف و یا تصرف وسیله نقلیه حامل وجوه، تحت پوشش قرار می گیرد . بانکها ، مؤسسات اعتباری ، سازمان بورس اوراق بهادار ، صندوقهای قرض الحسنه ، صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای    سرمایه گذاری ، مؤسسات مالی کشور ، با اخذ بیمه نامه پول در صندوق و در راه ، آرامش خاطر را برای مدیران خود فراهم می آورند .

پوشش بیمه پول به دو صورت زیر قابل ارائه می باشد  :

1 ) بیمه پول در صندوق

در این بیمه نامه بیمه گذار می توانند با توجه به شرایط و نیاز خود ، موجودی خویش اعم از وجه نقد ، اوراق بهادار و مسکوکات را در تمام مدت شبانه‌روز در مقابل خطرات و حوادث ناشی از دزدی مسلحانه یا غیرمسلحانه (با شکستن حرز) تصرف، قهر و تهدید، آتش‌سوزی، انفجار، سیل، زلزله، شورش اعتصاب و اغتشاش در محدوده جغرافیایی کشور بیمه ‌نمایند.

نرخ حق‌بیمه با توجه به میزان وجوه و ارزش اوراق بهادار و مسکوکات، نوع صندوق و محل استقرار آن از نظر منطقه جغرافیایی و نحوه حفاظت از صندوق (تعداد نگهبانان و محافظین ساختمان ، تجهیزات کنترل و ایمنی ) تعیین می‌گردد .

از جمله خطرات رایج تحت پوشش می توان به آتش سوزی ، انفجار  ، صاعقه ، سرقت مسلحانه به همراه سلاح گرم با شکست حرز اشاره کرد .

علاوه بر پوششهای فوق ، پوشش وجوه در دستگاه های خود پرداز ، وجوه در پیشخوان نزد کارمندان و صندوقدارها نیز از دیگر خدمات قابل ارائه در این نوع بیمه نامه می باشد.

2 )بیمه پول در راه

در این بیمه نامه بیمه گذار می تواند ، جهت انتقال پول از دفاتر خود به بانک‌ها ، واحدهای تابعه و یا بالعکس و یا دیگر مقاصد در داخل شهر و بین شهرها در سراسر کشور در قبال خطرات مختلف نظیر آتش‌سوزی، انفجار و دزدی مسلحانه و غیرمسلحانه ، با هر وسیله ای اعم از کشتی ، هواپیما ، قطار ، ماشین ویژه حمل پول ، اتومبیل در اختیار و یا حتی عابر پیاده با رعایت شرایط ایمنی ، اقدام به خرید پوشش بیمه ای در قبال خطرات مختلف نظیر آتش‌سوزی ، انفجار ، دزدی مسلحانه و غیرمسلحانه بنماید .

نرخ حق‌ بیمه وجوه انتقالی با توجه به میزان وجوه ، دفعات حمل ، مسافت و محدوده جغرافیایی و با در نظر گرفتن کلیه شرایط ایمنی ( اتومبیل مخصوص و افراد مسلح ) و توافقات مندرج در قرارداد تعیین می‌گردد .

 

استثنائات بیمه نامه

هر نوع خسارت ناشی از موارد ذیل از شمول تعهدات بیمه نامه خارج می باشد :

  • اشتباهات دفتری، حسابداری، کامپیوتری (اعم از عمدی یا سهوی)
  • عدم صداقت درامانت کارکنان بیمه گزار
  • جنگ اعم از اعلام شده و یا اعلام نشده
  • مصادره، توقیف و تخریب بنا به دستور مقامات دولتی و شهرداری
  • عدم النفع ناشی از خسارت
  • خسارت ناشی از انفجارات و تشعشعات اتمی و رادیواکتیو
  • هر نوع اهمال و سهل انگاری در رعایت اصول و توصیه های ایمنی
  • خسارت ناشی از ترک وجوه در وسیله حمل بدون محافظ به جز موارد اضطراری و معقول طبق عرف
  • حمل وجوه در وسایل نقلیه زمینی، دریایی و هوایی فاقد صلاحیت

 

مدارک لازم در صورت بروز خسارت

در صورت بروز خسارت بیمه گذار می بایست طی نامه ای مراتب را به شرکت بیمه گر اعلام و درخواست بازدید نموده و نسبت به تهیه و ارسال مدارک زیر به شرکت بیمه گر اقدام نماید  :

  • اصل و یا رونوشت معتبر گزارش نیروی انتظامی و مقامات قضایی
  • اصل و یا رونوشت گزارش نهایی اداره آگاهی
  • هر نوع گزارش و یا گواهی که باتوجه به نوع خسارت می بایستی توسط سازمانهای ذیربط از جمله سازمان آتش نشانی، سازمان هواشناسی تنظیم شود.
  • صورت وضعیت معتبر و تأیید شده روز حادثه، روز قبل و بعد از حادثه
  • اصل و یا کپی سایر اسناد و مدارک مربوط به وسایل نقلیه زمینی، دریایی و هوایی
  • اصل و یا کپی مدارک مربوط به متصدیان حمل وجوه
  • عکس های تهیه شده از حادثه
  • سایر اسناد و مدارکی که حسب مورد و بنا به درخواست بیمه گر عرفاً قابل تهیه و ارائه باشد.

یکی از بیمه نامه‌هایی که توسط برخی از شرکت‌های بیمه صادر می‌شود، بیمه عمر مانده بدهکار است که در حقیقت ریسک ناشی از تسهیلات گیرندگان از بانک‌ها و موسسات اعتباری را پوشش می‌دهد.

زمانی که افراد برای رفع نیازهای زندگی خود یا برای توسعه کسب و کارشان از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری تسهیلات می گیرند، یکی از نگرانی های روزمره این افراد آن است که در صورت فوت، نحوه بازپرداخت تسهیلات آنها به شبکه بانکی چگونه خواهد بود و بازماندگان آنها چگونه امکان بازپرداخت تسهیلات دریافتی را خواهند داشت؟

برای این منظور برخی از شرکت ها، اقدام به صدور بیمه نامه عمر مانده بدهکار می کنند تا این نوع از مشکلات و نگرانی ها را در صورت فوت تسهیلات گیرنده از بانک ها در طول مدت بیمه نامه رفع کنند.

براین اساس، هر زمانی که فرد دارای این بیمه نامه در طول مدت وام خود فوت کند، شرکت بیمه بقیه اقساط وام وی را از تاریخ فوت تا پایان مدت وام یکجا در وجه بانک و یا موسسه وام دهنده پرداخت می کند. همچنین از طرف دیگر موسسات اعتباری یا بانک ها بمنظور اینکه وامی که به اشخاص حقیقی داده شده بار دیگر به صندوق آنها مسترد شود، وام گیرنده را بیمه عمر مانده بدهکار می‌کنند.

پوشش اصلی این بیمه نامه فوت در اثر حادثه است و پوشش های اختیاری آن نیز شامل افزایش سرمایه در صورت فوت در اثر حادثه و پرداخت غرامت از کارافتادگی بر اثر بیماری است که براساس آن فرد بیمه شده در صورت از کارافتادگی دائم و کامل، از پرداخت حق بیمه معاف خواهد شد؛ البته خرید این بیمه نامه هیچگونه الزام قانونی ندارد و افراد از روی اختیار می توانند نسبت به تهیه این بیمه نامه اقدام کنند.

تعریف بيمه عمر مانده بدهكار

  • موضوع این قرارداد عبارت ازبیمه عمر مانده بدهی وام گیرنده در قبال وامی است که بیمه گذار از تاریخ شروع این قرارداد به بعد به وام گیرندگان خود پرداخت مینماید یا قبلاً پرداخت نموده است.

تعهدات بیمه گذار

  • اطلاعات مورد نياز درخصوص صدور بيمه عمر مانده بدهكار:

بیمه گذار موظف است در شروع قرارداد مشخصات وام گیرندگان را بشرح ذیل در اختیار بیمه گر قرار دهد : نام و نام خانوادگی- تاریخ تولد- شماره شناسنامه و محل صدور مبلغ بدهی در تاریخ شروع این قرارداد، مدت وام یا مدت باقیمانده وام از تاریخ شروع قرارداد.

  • بیمهگذار موظف است در صورت فوت بیمه شده حداکثر ظرف مدت 10  روز از تاریخ اطلاع بیمه گر را کتباً مطلع نماید و متعاقباً مدارک ذیل را ارسال نماید.
    • اصل یا فتوکپی تائید شده خلاصه رونوشت فوت صادره از طرف اداره آمار
    • گواهی پزشکی قانونی یا آخرین پزشکی معالج مبنی بر تعیین علت فوت
    • گزارش مشروح حادثه که توسط مراجع ذیصلاح تهیه شده باشد (مواردیکه فوت ناشی از حادثه باشد).

 

تعهدات بیمه گر

  • بیمهگر متعهد است در صورت فوت بیمه شده و انجام کلیه تعهدات بیمه گذار مندرج در این قرارداد مانده بدهی حین الفوت او را از تاریخ فوت طبق شرایط این قرارداد بپردازد.
    1 ) مانده بدهی حین الفوت عبارتست از مبلغ بیمه در شروع بیمه (که ملاک محاسبه حق بیمه قرار گرفته است) ضربدر مدت باقیمانده وام از تاریخ فوت (برحسب ماه) تقسیم بر مدت باقیمانده از تاریخ شروع بیمه تا انقضاء مدت وام (برحسب ماه) بیمه شده متوفی.
    2 ) در صورتیکه بیمه شده در نتیجه خطرات ناشی از جنگ و یا عملیات تعرضی و تدافعی و یا هر نوع حادثه دیگری که جنبه نظامی در مقابل نیروی مهاجم داشته باشد فوت نماید بیمه گر تعهدی نخواهد داشت.
    3 ) بیمه شدگان این قرارداد در زمان صلح مشمول بیمه فوت ناشی از عملکرد مهمات جنگی عمل نکرده ( در مناطقی که در زمان جنگ تحمیلی بعنوان مناطق جنگی شناخته شده اند) با توجه به میزان تعهدات مندرج در این قرارداد میباشند.

 

مدت بيمه نامه

  • مدتبیمه برای هر بیمه شده برابر مدت وام یا مدت باقیمانده وام او از تاریخ شروع این قرارداد میباشد  مشروط بر اینکه در هیچ مورد مجموع سن بیمه شده و مدت بیمه از 70 سال تمام تجاوز نکند بنابراین بیمه گر نسبت به کسانی که سن آنها از 70 سال تمام بیشتر باشد هیچگونه تعهدی نخواهد داشت.

 

اقساط معوق در زمان فوت

  • بیمهگر هیچگونه تعهدی نسبت به اقساط معوقه وام گیرنده و هزینه های تاخیر اقساط مزبور به هر دلیل و علتی که باشد، ندارد.

 

قوانين عمومي

حق بیمه هایی که بابت بیمه شدگان این قرارداد به بیمه گر پرداخت شده قابل استرداد نیست مگردر موارد ذیل :

  • اشتباه در محاسبه حقبیمه وام گیرنده ای که سن وی 70 سال تمام بیشتر باشد و بابت نامبرده اشتباهاً حق بیمه پرداخت شده باشد.حق بیمه وام گیرندگانی که وام خود را تسویه نموده و یا بنا به هر علت دیگری براساس تقاضای بیمه گذار از پوشش بیمه ای خارج میگردد.
  • هرگونه تغییر در شرایط این قرارداد با توافق طرفین (بیمهگر و بیمه گذار) و بوسیله صدور الحاقی که جزء لاینفک قرارداد میباشد انجام میگیرد.

قوانين دريافت خسارت در تصادفات رانندگی

دريافت خسارت در تصادفات رانندگی ،هر روز تعداد زیادی تصادف در کشور رخ می‌دهد که قسمتي  از آنها تصادف‌هایی است که خسارت به بار می‌آورند. همیشه بعد از وقوع تصادف و رخ دادن حادثه این سوال مطرح می‌شود که چه کسی باید گرفتن خسارت در تصادفات ناشی ازاین اتقاق را پرداخت کند؟ در سال‌های اخیر و با توجه به اجباری شدن بیمه شخص ثالث، بسیاری بیمه‌ها را پاسخ به این پرسش می‌دانند اما باید بدانید که راه‌های دیگری نیز برای جبران خسارت وجود دارد. وقتی حادثه رخ می‌دهد در قدم اول باید معلوم شود مسبب اصلی تصادف کیست. باید بدانید که برابر قانون در سوانح رانندگی کسی که حادثه مستقیما از فعل وی ناشی شده، مسئول و قابل تعقیب است و قانون جدید هم مانعی بر سر این مسئله ایجاد نکرده است.

  • در تبصره دو ماده یک قانون اصلاح قانون بیمه اجباری آمده است:«مسئولیت دارنده وسیله نقلیه مانع از مسئولیت شخصی که حادثه منسوب به فعل یا ترک فعل او است، نیست». به عبارتی در حوادثی که مطالبه زیان یا گرفتن خسارت در تصادفات ناشی از آن مشمول قانون اصلاحی است، می‌توان علیه مقصر حادثه طرح دعوا کرد. مقصود از مسبب حادثه شخصی است که مرتکب فعل قابل سرزنشی شده است. در واقع ممکن است بدون ارتکاب تقصیر هم تصادفی رخ دهد و زیانی به بار آید که در این صورت احتمال دارد شخص بی‌گناه مسئول شناخته شود. پس مسئول جبران زیان وارده همیشه مقصر نیست.
  • بد نیست بدانید که برابر تبصره ۱ ماده ۱ «قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث»، دارنده همان مالک یا متصرف وسیله نقلیه است و هرکدام که بیمه‌نامه موضوع این ماده را تحصیل کند تکلیف از دیگری ساقط می‌شود. البته در ماده ۱۹ قانون فوق دارنده کسی است که از وسیله نقلیه استفاده می‌کند و باید بیمه‌نامه وسیله را به همراه داشته باشد. بر اساس مفهوم ماده، دارنده مسئول جبران زیان‌هایی است که بر اثر وسیله نقلیه یا یدک یاا تریلر یا از محمولات آنها به اشخاص ثالث  ( گرفتن خسارت در تصادفات ) وارد می‌شود.

بیمه‌گر باید خسارت را بدهد...

در سال‌های اخیر به دلیل پررنگ شدن حضور بیمه‌ها در کشور در صورت بروز تصادف این شرکت‌های بیمه هستند که باید خسارت را جبران کنند. البته این باید، بجز مواردی است که تصادف منجر به کشته شدن فردی شود. این مورد در ماده ۱۶ قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه پیش‌بینی شده است. در این قانون آمده است که «در حوادث رانندگی منجر به صدمات بدنی غیر از فوت، بیمه‌گر وسیله نقلیه مسبب حادثه یا صندوق تامین خسارت‌های بدنی حسب مورد موظفند  پس از دریافت گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه و در صورت لزوم گزارش سایر مقامات انتظامی و پزشکی قانونی بلافاصله حداقل ۵۰درصد از دیه تقریبی را به اشخاص ثالث زیان‌دیده پرداخت کرده و باقی‌مانده آن را پس از معین شدن میزانن قطعی دیه بپردازند». به یاد داشته باشید که در حوادث رانندگی منجر به فوت، شرکت‌های بیمه می‌توانند در صورت توافق با راننده مسبب حادثه و ورثه متوفی، بدون نیاز به رای مراجع قضایی، دیه و دیگر خسارت‌های بدنی وارده را پرداخت کنند.

صندوق تامین خسارات بدنی

لازم به ذكر است كم نيست مواردی که شرکت‌های بیمه زیر بار مسئولیت جبران خسارت نمی‌روند. مواردی مانند تمام شدن مدت بیمه نامه یا بیمه نبودن خودرو از این موارد است در اینجا پای صندوق تامین خسارت بدنی به میان می‌آید و این صندوق خسارت را پرداخت می‌کند. این مورد در ماده۱۰ قانون جدید درج شده است. این ماده قانونی می‌گوید: «به منظور حمایت از زیان‌دیدگان حوادث رانندگی، خسارت‌های بدنی وارد به اشخاص ثالث که به علت فقدان یا انقضای بیمه‌نامه، بطلان قرارداد بیمه، تعلیق تامین بیمه‌گر، فرار کردن یا شناخته نشدن مسئول حادثه یا ورشکستگی بیمه‌گر قابل پرداخت نباشد یا به طورکلی خسارت‌های بدنی خارج از شرایط بیمه‌نامه باشد (به استثنای موارد مصرح در ماده ۷) توسط صندوق مستقلی به نام صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت  خواهد شد.» در این ماده حتی پیش‌بینی شده است که اگر راننده خاطی فرار کند، این صندوق مسئولیت را به عهده می‌گیرد و خسارت را جبران می‌کند. البته این مورد نیز شرایطی دارد؛ مثلا باید مجهول بودن مسئول حادثه اثبات شود.

نقش بیمه‌ها بعد از تصادف و گرفتن خسارت در تصادفات

حال فرض براينكه که بعد از تصادف شرکت بیمه بخواهد پرداخت‌کننده خسارت باشد؛ باید بدانید که در این مورد نیز قوانین و مقررات زیادی وجود دارد. برای نمونه اگر هنگام بروز تصادف طرفین به توافق برسند و میزان خسارت آن زیر ۳ میلیون تومان باشد لازم به کشیدن کروکی و گزارش پلیس نیست و دو طرف می‌توانند با هماهنگی یکدیگر به مراکز پرداخت خسارت بیمه مراجعه و خسارت خود را دریافت کنند. باید به خاطر داشته باشید اگر قصد حل کردن مشکل به این روش را دارید طبق قوانین بیمه، خودرو مقصر و زیاندیده نباید تعمیر شده باشند ضمن آنکه برای دریافت خسارت، حضور دوطرف یعنی زیاندیده و مقصر الزامی است. این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که اگر با شخصی تصادف کرده‌اید و او مقصر حادثه است باید به شرکت پرداخت خسارت بیمه‌نامه فرد مقصر مراجعه کنید. برای مثال اگر شما بیمه شخص ثالث بیمه البرز دارید و فرد مقصر بیمه شخص ثالث بیمه دانا، باید به واحد پرداخت خسارت بیمه دانا  مراجعه کنید نه به واحد پرداخت خسارت بیمه البرز.

اگر با مقصر به توافق نرسیدید

در صورت توافق  نیازی به مامور نیروی انتظامی نبود زیرا دو طرف با هم به نتیجه رسیده بودند اما گاهی پیش می‌آید که طرفین تصادف به نتیجه نمی‌رسند و مقصر تقصیر خود را نمی‌پذیرد؛ در این جاست که باید پلیس وارد میدان شود. در این زمان می‌توانید با پلیس راهنمایی رانندگی از طریق شماره ۱۱۰ تماس بگیرید. در نظر داشته باشید تصادفاتی که خسارتش زیر 3 میلیون ریال باشد و طرفین بر سر این موضوع توافق نرسند در صورتی که افسر راهنمایی و رانندگی در صحنه حاضر شود کروکی صادر نخواهد کرد و طرفین باید به مراکز پرداخت خسارت مراجعه کنند. کروکی فقط به تصادف‌های بالای این رقم تعلق می‌گیرد.

البته این مورد فقط مربوط به تصادف‌های خسارتی است و در مواقع تصادفی که منجر به جراحت و خسارت جانی شود حضور افسر راهنمایی و رانندگی برای گرفتن خسارت در تصادفات الزامی است و برای پرداخت خسارت نیز به کروکی و گزارش پلیس نیاز است. همچنین در بیشتر تصادفات که منجر به جرح نمی‌شود می‌توانید صحنه تصادف را به هم بزنید و خودروها را منتهی‌الیه سمت راست هدایت کنید و از محل حادثه قبل از بر هم زدن صحنه تصادف و خودروها عکس بگیرید یا فبلمبرداری کنید که برای پلیس راهنمایی و رانندگی نیز قابلل استناد باشد.

تصادف خودرو با جدول ، درخت و...

همیشه طرف دوم تصادف فرد یا خودرو نیست گاهی نیز پیش می‌آید که اتومبیل با جسم دیگری برخورد می‌کند. باید بدانید که در برخورد اتومبیل با جسم ثابت مانند جدول، درخت و .. برای دریافت خسارت نیاز به کروکی و برگه گزارش پلیس است و در این نوع حادثه فقط بیمه بدنه برای بیمه‌گذار جبران خسارت می‌کند و خسارت بیمه شخص ثالث هیچگونه خسارتی پرداخت نخواهد کرد. همچنین اگر در هنگام بروز تصادف بر اثر ضربه وارد شده اتومبیل شما نیز به جسم ثابتی برخورد کند برای دریافت خسارت  قسمت زیاندیده اتومبیل بر اثر برخورد با جسم ثابت از شرکت بیمه حتما کروکی پلیس لازم و ضروری است.

  • بعد از تصادف علاوه بر خسارت ریالی بخش زیادی از وقت خسارت‌دیده نیز تلف می‌شود صحت دارد اما بد نیست بدانید که جبران این خسارت (گرفتن خسارت در تصادفات)نیز در قانون پیش‌بینی شده است. در تصادف رانندگی، فرد زیان‌دیده می‌تواند علاوه بر گرفتن خسارت در تصادفات وارده به خودرو از طریق بیمه، تمام هزینه‌های مرتبط با تصادف را محاسبه کند و از طریق شکایت حقوقی، از طرف مقابل، مطالبه کند. این راهی است که براساس قانون مسئولیت مدنی پیش پای زیاندیدگان گذاشته شده است و اینکه کسی تا به حال از این حق استفاده نکرده، نمی‌تواند دلیلی باشد بر اینکه، این حق اساساً وجود ندارد. هرگاه بی‌احتیاطی، بی‌مبالاتی و یا عدم رعایت نظامات دولتی و یا عدم مهارت رانندگی منتهی به قتل غیرعمدی شود، مرتکب علاوه بر پرداخت دیه، به حبس نیز محکوم می‌شود.. البته اگر «گواهینامه رانندگی نداشتن» مرتکب را به این موارد اضافه کنیم، مجازات جدی‌تر خواهد شد و قاضی باید شدیدترین مجازات را در این گونه موارد انتخاب کرده و شخص مقصر را به آن مجازات محکوم کند.

راهنمای دریافت خسارات بیمه

افت قیمت خودرو در زمان تصادف از جمله اتفاقاتی است که بیشتر افراد با این حادثه ناخوشایند مواجه می‌شوند. اما در چنین شرایطی چه باید کرد؟

راهنمای دریافت خسارت بیمه

مشکلات حقوقی بیمه

اصولاً بیمه یک قرار داد و توافق بین شرکت یا سازمان بیمه ای با افراد حقیقی و حقوقی جامعه است . هرگونه توافقی که شده باشد لازم الاجراست .

معرفی تیم حقوقی مشکلات بیمه

همه چیز درباره بیمه تکمیلی دانا

ارائه کارت طلایی به بیمه شدگان، طرح آنکال 24 ساعته پزشکان بیمه دانا، سیستم مشاوره و ارجاع و ... از خدمات بیمه تکمیلی است.

معرفی بیمه تکمیلی بیمه دانا